Mikkel Ploug – Balcony Lullabies

Den internationalt anerkendte danske jazz-guitarist Mikkel Ploug har været rundt hele Europa og i landets kirker og spillet solokoncerter med sine unikke guitarversioner af nogle af de mest elskede danske sange og salmer.

“Mesterguitarist fortolker sangskatten, så tåren triller” skrev Henrik Palle i Politiken, efter selv at måtte klemme en tåre til Mikkels guitarspil, som blev landskendte under Danmarks nedlukning. Mikkel spillede hver aften vuggeviser i skumringen fra sin altan for naboerne og publikum fra hele verden, der så med via live-facebook video.

Den internationalt anderkendte jazzguitarist, der er streamet over 2 millioner gange og har turneret i 25 lande, spillede hjerteskærende guitararrangementer af sange som Solen er så rød, mor, Den yndigste rose er funden, Du som har tændt millioner af stjerner, og mange flere. Nu kan de smukke melodier opleves live når Mikkel, der været solist med både DR Big Band og Den Kongelige Ballet, gæster kirker landet over. Komponisten Bent Sørensen har skrevet en ny guitarfantasi til Mikkel som får premiere i 2024.

“Menigheden elskede hans fine guitararrangementer af kendte danske sange.
Vi kan kun anbefale, at booke en koncert med Mikkel, som er en begavet og entusiastisk musiker.”
– Ruben Karschnick, organist ved Ansager og Skovlund kirker

Balcony Lullabies blev kåret som “Best Jazz Album Of 2020” af Morningstar i UK og Muesenblaetter i Tyskland, anbefalet i Rolling Stone Magazine og kom på TOP 40 over mest solgte vinyler i Danmark, og er netop genudgivet i Taiwan.

* “superb album”. Jazzviews UK
* “Mikkel Ploug is the latest sensation in European jazz guitar scene with a personal voice and sound that sings”
– La Vanguardia ES

* “Masterclass – the danish guitarist Mikkel Ploug is on the way into the Champions League of contemporary jazzguitarists ” – Jazzpodium DE

* “Extreme beauty“ (Faroe 2018) Downbeat USA

* “Stunning” Wall Street Journal USA

 
Tidligere koncerter