AySay

AySay – New Nordic Etno
“Su Akar” – Releasetour DK Nov-December 2021 + Nov 2022

AySay lyder som det nye Norden. Et Norden der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske pop-arrangementer i smuk synergi med naturen og livet omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende, skaber AySay et pusterum, men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk glider over i tyrkisk i flydende overgange.

Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion, og Carl West Hosbond på guitar, er AySays pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling. Præcis som traditionel folkemusik skabes i tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti.

AySays anden koncert nogensinde var til åbningsceremonien for Europæisk Kultur-hovedstad Aarhus 2017. Akkompagneret af Aarhus’ jazz- og symfoniorkestre, og med 70.000 mennesker i publikum, sang Luna duet med Eivør, og denne enestående begivenhed rammer perfekt trioens evne til både at formidle de store fortællinger, favne et bredt publikum og turde tage nye skridt mod et samfund, der hviler i sine forskelligheder.

Siden denne aften har AySay turneret Danmark tyndt, været på tour i Tyrkiet to gange og blev senest i 2019 nomineret som ’Årets nye talent’ til DMA World.

”Su Akar” er titlen på AySay’s første fuldlængde album, og som oversat fra tyrkisk betyder ”vand flyder.” Den udkommer 5. november 2021 og følges op af release tour til Oslo World Festival og til spillesteder i DK.

Live 2021:
Luna Bülow Ersahin: Sang, Saz, Synth, Pandeiro
Aske Døssing Bendixen: SPDS, Darbuka, Bendir, Percussion (Total Hip Replacement,tidl.booker ‘Det Turkise Telt’.)
Carl West Hosbond: Elektrisk Guitar (Total Hip Replacement)
TBA – bas

2018 Debut EP ”AySay”
2019 Nomineret til DMA-world årets nye talent.
2020 EP ”Kervane”
2020 Indstillet til en nominering som ”Årets danske live navn” til DMA roots

GAFFA ”Sammen skaber de tre altså med deres musik en dybt fascinerende, brobyggende og fin form for smooth indiefolk med elementer af traditionel, anatolsk musik og moderne, vestlig pop.”

Bands of tomorrow “Med et lydbillede, der er lige dele skandinavisk indie og kurdisk folkemusik, er AySay en af tidens mest relevante kunstnere”

Kurt Baagø, side 33 “Luna Ersahin har en stemme, en personlighed, et kunstnerisk skønt temperament og en integritet, som ikke er til at stå for. Jeg kan ihverfald ikke, mine ben bliver som gelé under mig, mit hjerte blødt som smør i et havareret køleskab, når jeg ser og hører Ersahin spille saz og synge så rent og klart som rislende kildevand.”

Bornholmstidende: “Musikken favner på en overraskende måde hele mennesket, og intensiteten i musikken er imponerende. Om øst eller vest – trioen når hele vejen rundt

Nordik Simit: ”AySay builds a bridge between Scandinavian and Kurdish cultures with “Glød”

AySay tour dates

AySay tour dates

02. dec, 2021 AySay Klaverfabrikken Hillerød Mere info
04. dec, 2021 AySay Musikhuzet, Bornholm Mere infoTidligere koncerter

25. nov, 2021 AySay Pavillonen Grenå Mere info
20. nov, 2021 AySay Huset KBH Mere info
12. nov, 2021 AySay På Taget Odense v/Musikhuset Posten Mere info
11. nov, 2021 AySay Atlas Aarhus - KONCERTEN ER UDSAT - NY DATO FØLGER SNAREST
06. nov, 2021 AySay Oslo World / Hærverk Mere info
05. nov, 2021 AySay Oslo World / supp. Altin Gün Mere info
06. aug, 2021 AySay Godset UJNFOR - Jazz i Trekanten Mere info
26. jun, 2021 AySay Marienlyst Park Festival, Aarhus
17. jun, 2021 AySay Huset Hasserisgade, Aalborg Mere info
16. jun, 2021 AySay Nordby Kirke, Samsø
12. jun, 2021 AySay Trøstetønder, Tønder Mere info
10. jun, 2021 AySay Voxhall, Aarhus ( supp. Sorten Muld ) Mere info
09. jun, 2021 AySay Soulitate Minifestival, Aarhus ( Luna solo ) Mere info
08. jun, 2021 AySay SV Festival, Cph Mere info
04. jun, 2021 AySay Amager Bio, Cph ( supp. Sorten Muld ) Mere info
03. jun, 2021 AySay Posten, Odense ( supp. Sorten Muld ) Mere info
24. maj, 2021 AySay Jazz i Trekanten, Kolding Mere info
24. maj, 2021 AySay Fairbar, Aarhus Mere info