Andersen/Luft/Sommer ( NO / UK / DK )

Denne yderst sjældne konstellation udgiver deres debutalbum “As Time Passes,” på April Records i foråret 2024, og det fortjener en fejring! Oplev en international stjerne-trio, der forener sig på tværs af generationer i et øjeblikkeligt og nyskabende møde. Med en fælles forståelse for æstetik og klang udforsker trioen, hvordan deres forskellige baggrunde og musikalske ståsteder bliver forenet. Denne bemærkelsesværdige konstellation på den europæiske scene må opleves.

Daniel Sommer mødte Arild Andersen i Oslo for et par år siden, hvor de spillede duo og talte om musik og improvisation. Efterfølgende ønskede de at udbygge dette møde, og Arild Andersen foreslog derefter Rob Luft som det tredje medlem – og så var trioen dannet! Daniel Sommer samlede holdet til koncerter og indspilninger i Danmark i marts 2023, hvor musikerne mødtes og spillede sammen for første gang. Dette indledende møde er nu dokumenteret på denne debutudgivelse!

En bemærkelsesværdig trio hvis formål er at udvikle den nordiske klang og gøre den relevant anno 2024, og som har potentiale til at skabe større sammenhængskraft og samarbejde mellem de europæiske scener. Der er tale om original musik der er komponeret af trioens medlemmer hvor den gennemkomponerede tilgang møder den improvisatoriske struktur.

Arild Andersen har været en af de førende europæiske bassister siden begyndelsen af 1970’erne. Nyslået ridder i Norge for hans mangeårige virke som jazzmusiker. Med 22 album i sit eget navn på ECM, herunder samarbejder med musikere som Paul Motian, Kenny Wheeler, Stan Getz, Pat Metheny, Sam Rivers og Don Cherry, har Andersen defineret den nordiske lyd i årtier. https://www.arildandersen.com/

Rob Luft er den nye generations guitarstjerne fra London, der etablerer sig som en personlig og alsidig og virtuos musiker/komponist. Luft har vundet adskillige priser, herunder Kenny Wheeler Prize og Montreux Guitar Competition. Han udgiver musik på velkendte pladeselskaber som ECM og Edition  Records. https://robluft.co.uk/

Daniel Sommer er en fremtrædende dansk musiker, der har etableret sig som en betydelig skikkelse inden for improvisation, takket være hans dybe og følelsesladede trommespil. Hans musikalske præstationer har været afgørende i en række kritikerroste udgivelser, der spænder fra minimalistisk avantgarde til swingende jazz.

Sommer har samarbejdet med flere nationale og internationale musikere, hvilket viser hans alsidighed og færdigheder som en fremragende instrumentalist. Som dygtig komponist skriver Daniel Sommer musik, der fanger og udtrykker hans personlige stemninger og følelser.
www.danielsommer.dk
Tidligere koncerter